Film Review,  Movies

Review | Shorts

Robert Rodriguez er et af de få nulevende eksemplarer af en nær-uddød race af instruktører, den klassiske b-film instruktør.

En mentalitet af effektiv, kreativ og økonomisk tænkning der nærmest var påkrævet i 80’erne og starten af 90’erne for at få så meget så muligt ud af begrænset tid og budget. Denne mentalitet har Rodriguez, og instruktører som Sam Raimi og Peter Jackson, taget med til Hollywood, hvor det effektivt er med til at skille dem fra mængden af inkarneret Hollywood-instruktører der som regel løser alle problemer ved at smide flere penge efter dem.

Rodriguez tager dog lige mentaliteten et skridt videre ved at stå som både instruktør, manuskriptforfatter, producer, klipper og composer på langt størstedelen af hans film, filmene bliver yderligere lavet på hans eget studie, Troublemaker Studios, der også står for alle special effects. Rodriguezs effektivitet og legesyge sind har ligeledes gjort det muligt at få nogle af de største stjerner med i hans film, det virker lidt som at lave en film med vennerne og skuespillerne er ikke fastlåst i flere måneder som i andre Hollywood-film (Johnny Depps rolle i Once upon a Time in Mexico blev eksempelvis kun 3 dage at filme).

Rodriguez har med film som bl.a. El Mariachi, Desperado, From Dusk till Dawn, Once upon a Time in Mexico, Sin City og Planet Terror vist at han er god for en omgang underholdende og opfindsom action eller et slag over-the-top horror, men Rodriguez har også en anden side. Han har nemlig også lavet børnefilmene Adventures of Sharkboy and Lavagirl og Spy Kids 1-3 til hans sønner, Racer, Rebel og Rocket, men ikke nok med det så er det rent faktisk Racer der er kommet med mange af idéerne.

Dette er samtidig mit største problem med Rodriguez, for der hvor de to første Spy Kids-film var udmærket så var Spy Kids 3D: Game Over og Sharkboy & Lavagirl direkte elendige. Det var også derfor at jeg var lidt tøvende og urolig for det nyeste skud på stammen, Shorts, men det var heldigvis en positiv overraskelse.

Shorts er den klassiske “dreng finder magisk sten og får et hvert ønske opfyldt” historie, det er set mange gange før, men Rodriguez forsøger at få så meget som muligt ud af præmissen. Titlen Shorts referere til hovedpersonens korte attention-span og filmen bliver derfor fortalt ude af kronologisk orden i form af en række kortfilm. Det fungere ganske udmærket dog har jeg aldrig været den store fan af at man spoler i en film.

Hovedrollen spilles af Jimmy Bennett der indtil nu har været umådeligt irriterende i film som Hostage, The Amityville Horror og Firewall men han er heldigvis blevet lidt ældre nu og han klarer sig forholdsvis godt i denne film. Sammen med Jimmy Bennett ses William H. Macy, Jon Cryer, Leslie Mann og James Spader i fin form. Debutanten Jolie Vanier viser også at der kunne være potentiale til noget større når hun bliver ældre (filmens anden debutant, Rebel Rodriguez, klarer sig knapt så godt). Troublemakers effekter er langt fra en byrde denne gang, nogle af dem er endda Hollywood-kaliber.

Shorts ender med at være en sjov lille børnefilm (¤ hvilket er godt nok for Rodriguez men jeg venter stadig på Machete og Predators).

Instruktør: Robert Rodriguez  Forfatter: Robert Rodriguez  Medvirkende: James Spader, William H. Macy, Jimmy Bennett, Jake Short, Kat Dennings, Jolie Vanier, Jon Cryer, Leslie Mann, Racer, Rebel & Rocket Rodriguez  Udgivelsesår: 2009  Land: USA  Spilletid: 89 min

Creator of gagathemovies.dk , writer, lover & hater of movies, games and television...and by the way, this bio is broken!

Got Something to Say?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.