Film Review,  Movies

Review | Surrogates

Nogle film forsøger så ihærdigt at være en anden, at de mister enhver form for selvstændig identitet.

Jonathan Mostow (Breakdown, Terminator: Rise of the Machines), Michael Ferris og John D. Brancatos (Terminator 3-4, Catwoman) version af Surrogates prøver så kraftigt på at være I, Robot at det næsten virker som en carbon copy (¤ eller en af de livløse og følelsesforladte surrogate-robotter fra filmen, om man vil.).

Surrogates besidder hverken underholdningsværdien, skuespillet eller dybden der gjorde I, Robot til en af de bedste blockbuster sci-fi film Hollywood har produceret. Det hele bliver endnu mere bittert når man tænker på at den tegneserie der ligger som grundlag, netop indeholder mange af disse ting og samtidig stiller en masse interessante spørgsmål. Spørgsmål om blandt andet teknologiens stigende dominans, menneskets paranoia og angst for sygdomme.

Når Surrogates’ rulletekster kører sidder man da også tilbage med spørgsmål, men det er af den mindre heldige og uinteressante slags…

Hvis det er meningen at en surrogate-robot skal være en forlængelse af en selv og man forholdsvis naturligt skal kunne begive sig rundt i virkeligheden, hvorfor er det så lavet så håbløst tydeligt hvem der er robotter?
Der er brugt et fedtet vaselineagtigt filter der får det hele til at ligne et afsnit af en eller anden klam amerikansk sæbeopera.

Idéen om at surrogates ingen smerte føler, er god nok, men det er ikke det der bliver portrætteret her…det er ingen følelse af noget som helst. Hvem ville gå med til det?

Med alt det potientiale, hvorfor er det så søvndyssende kedeligt og dårligt fortalt?

Hvis man selv vælger hvordan éns robot skal se ud, hvorfor er det så at Bruce Willis’ karakter vælger at få hår som en slesk børnelokker fra 80’erne?

Der er mange flere spørgsmål men ingen af dem bliver besvaret.

Slutresultatet minder mere om Gamer end I, Robot eller noget andet der er værd at se for den sags skyld.

Instruktør: Jonathan Mostow  Forfatter: Michael Ferris, John D. Brancato  Medvirkende: Bruce Willis, Radha Mitchell, Rosamund Pike, Boris Kodjoe, James Cromwell, Ving Rhames og Michael Cudlitz  Udgivelsesår: 2009  Land: USA  Spilletid: 104 min

Creator of gagathemovies.dk , writer, lover & hater of movies, games and television...and by the way, this bio is broken!

Got Something to Say?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.