Film Review,  Movies

Review | X-Men Origins: Wolverine

Da Marvel bragte Gavin Hood (Tsotsi) ind for at instruere ud fra et manuskript skrevet af David Benioff (The 25th Hour og Stay) og Skip Woods (Thursday og Swordfish) steg forventningerne om at de kunne have lært noget efter Brett Ratner ødelagde X-Men: The Last Stand. Så begyndte anmeldelserne at komme ind og det blev ligeså stille og roligt tydeligt at det ikke var tilfældet, det forlød sig at ligesom i X-men: The Last Stand havde man igen ændret i kildematerialet og lavet historier og karakterer om bare for at det skulle passe ind i deres filmvision, og med et hug blev mine høje forventninger knust.

Umiddelbart var dette i sidste ende en god ting for at gå ind til denne film med lave forventninger tillod mig at blive overrasket…positivt.

Det er ganske vist sandt at der er blevet ændret nogle ting, nogle værre end andre, men det der står tilbage er en underholdende og for det meste vellavet superhelte-film. Det hele starter fantastisk ud med en flot, actionfyldt og velfortalt (¤ forkert men velfortalt) første time men derefter løber det langsomt ud i sandet resulterende i en storslået men tåbelig finale.

På skuespillerfronten ser derimod godt ud over hele linjen: Ledet af Hugh Jackson som selvom han måske er lidt vaklende i hans andre roller er rigtig god som Wolverine, den evigt undervurderede Liev Schreiber bringer hver eneste del af brutalitet til Sabretooth, Danny Huston træder fornemt i Brian Cox’s fodspor som Col. Stryker og den ukendte Taylor Kitsch er overraskende rigtig til rollen som Gambit.

Den der desværre skiller sig mest ud er Ryan Reynolds som “the merc with the mouth” Deadpool og det skam ikke fordi han dårlig valgt, han er perfekt i rollen som smartass mercenary, men mere fordi han kun er med i kort tid og fungere mest som et plotdevice for at føre historien videre. (¤ Spinoff-filmen om Deadpool er egentlig annonceret men p.t. står den til release i 2011, samme år som Reynolds skal spille Green Lantern i den filmatisering, den allerede annonceret efterfølger til Wolverine og den nye Origins film om Magneto står til at udkomme, så jeg tror bare ikke på det. Bittert da Deadpool er en af Marvel’s mest interessante karakterer.)

Se den som en underholdende actionfilm og man vil ikke gå helt galt i byen.

Instruktør: Gavin Hood  Forfatter: David Benioff, Skip Woods  Medvirkende: Hugh Jackman, Liev Schreiber, Ryan Reynolds, Danny Huston, Will.I.Am, Dominic Monaghan og Lynn Collins  Udgivelsesår: 2009  Land: USA  Spilletid: 107 min

Creator of gagathemovies.dk , writer, lover & hater of movies, games and television...and by the way, this bio is broken!

Got Something to Say?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.