Film Review,  Monster Hunter,  Movies

Review | Prey

Krigen mellem streamingtjenesterne fortsætter og kampen om eksklusivt materiale er hård, men danske abonnenter på Disney+ har nu fået et af de bedste argumenter for at betale kontingent og det kommer hverken fra Marvel, Pixar eller Star Wars, men i stedet en franchise som har rodet formålsløst rundt i årevis.

Dette nye kapitel i Predator-serien springer biograferne over og går direkte til streaming. Selvom streamingtjenesterne har forsøgt sig med store blockbuster-lignende film, eksempelvis Netflix’s The Gray Man, så betyder dette spring ofte en nedskaleret og billigere vision. Hvilket nemt kunne have fungeret for en serie som Predator, en dyster, klaustrofobisk og begrænset gyser, men dette er dog ikke tilfældet. Prey leverer billeder, action og kreativitet som mange biograffilm kun kan drømme om.

Selv med filmens begrænsede budget, alt taget i betragtning, har man formået en visuelt flot film med en mærkbar intens stemning hele vejen igennem og når jagten endelig går i gang, så er det med energiske og kreative actionscener der bestemt ikke sparer på de blodige effekter som serien efterhånden er blevet kendt for.

Filmens helt store gevinst er dog Amber Midthunder i den altoverskyggende hovedrolle. Hun er ganske fremragende og skifter troværdigt mellem skrøbelig, bange og stærk gennem filmen. Jeg forventer at man ser meget mere til hende i fremtiden.

Instruktøren Daniel Trachtenberg, som tidligere stod bag den nervepirrende 10 Cloverfield Lane, beviser endnu engang at han kan få meget ud af lidt og virkelig har et øje for at iscenesætte intense præstationer.

I en tid hvor man er blevet vant til at alle franchises, sequels og reboots er reduceret til referencer og fanservice, er det rart at se en af slagsen som rent faktisk forsøger at være en god film først.

Instruktør: Daniel Trachtenberg Forfatter: Patrick Aison, Daniel Trachtenberg Medvirkende: Amber Midthunder, Dakota Beavers, Dane DiLiegro, Stormee Kipp, Michelle Thrush og Julian Black Antelope Land: USA Udgivelsesår: 2022 Spilletid: 99 min

Creator of gagathemovies.dk , writer, lover & hater of movies, games and television...and by the way, this bio is broken!

Got Something to Say?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.