Film Review,  Movies

Review | The Belko Experiment

Succes åbner en masse døre og kan gøre mange ting muligt, men succes er på ingen måde et kvalitetsstempel og bare fordi man er succesfuld behøver ikke at betyde at man står for noget af værdi. I 90’erne stod der “presented by Quentin Taratino” på en spandfuld videocovers, men kvaliteten var forsvindende lille. I 00’erne stod der “Eli Roth” bare fordi Hostel fandt et publikum, men kvalitetsniveauet var endnu lavere. Nu skriver man “Michael Bay” som om det skulle betyde noget…

Forstå mig ret, jeg kan rigtig godt lide at det stadig er muligt at få små interessante, specielle og anderledes film igennem det store system, men The Belko Experiment havde aldrig åbnet i biografer, hvis ikke James Gunns navn stod på plakaten. Den havde højst kommet på den digitale videohylde og nok på den nederste hylde, når det kommer til stykket.

Det folk nok glemmer, efter successen med Guardians of the Galaxy, er at Gunns rødder ligger hos Troma og meget billige, useriøse og ofte ikke specielt fantastiske b-film. Selv hans hidtil største film, Slither og Super var rendyrkede genreprojekter og jævnt placeret i den lave ende af filmbudgetter.

Talenterne er ellers på plads til at The Belko Experiment kunne have noget rigtig spændende. Instruktøren Greg McLean, manden bag Wolf Creek og Rogue, har bevist at han sagtens kan skrue en intens og nervepirrende thriller sammen. James Gunn har udover Guardians også skrevet manus til Super, Slither, Dawn of the Dead, Tromeo & Juliet og computerspillet Lollipop Chainsaw, og har dermed vist at han godt kan finde humor i en intens situation. Rollelisten er fyldt med interessante karakterskuespillere så som John C. MnGinley (Scrubs), Michael Rooker (Mallrats) og Gregg Henry (Slither).

The Belko Experiment kunne have spillet på rendyrket gys, et kreativt blodbad, en satire på det pulserende firmaliv eller gå fuld jokey funtime, men den rammer ingen af delene. Det er mest af alt et meget kedeligt eksperiment. Bevares, der er da nogle blodige effekter hist og her, men ingen af dem er udført på nogen synderlig kreativ måde og mængden af jokes som rammer målet kan tælles på én hånd, endda med fingre til overs.

Man kunne have håbet på Office Space blandet med Battle Royale, men så heldig er man desværre ikke og jeg syntes det siger en del, at James Gunn rent faktisk ikke havde lyst til at lave filmen og forlod projektet… måske skulle man have efterladt den der.

Instruktør: Greg McLean  Forfatter: James Gunn  Medvirkende: John Gallagher Jr, Tony Goldwyn, Adria Arjona, John C. McGinley, Melonie Diaz, Sean Gunn, Brent Sexton, Josh Brener, Michael Rooker og Gregg Henry  Udgivelsesår: 2016  Land: USA  Spilletid: 89 min

Creator of gagathemovies.dk , writer, lover & hater of movies, games and television...and by the way, this bio is broken!

Got Something to Say?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.