Film Review,  Movies

Review | 2 Guns

Lyset bliver langsomt dæmpet og man glider behageligt ned i det bløde biografsæde, mens man lader mørket omfavne én. Det skarpe lys fra projektoren rammer lærredet, filmen ruller og virkelighedsflugten begynder. Den høje lyd af eksplosioner overdøver småsnakken i hjørnerne af salen, pistolskud afbryder spydig dialog og man er egentlig rimeligt godt underholdt, men der er bare et eller andet som ikke føltes helt rigtigt. Det virker som om en af de essentielle ingredienser mangler, det er svært at sætte fingeren på hvad det præcis er, men så faldt det alt sammen på plads… 2 Guns er en Tony Scott film, blot et par år for sent. Den gamle talemåde lyder “dead men tell no tales” og de instruerer desværre heller ikke film, hvilket er synd for 2 Guns mangler den gnist, den energi som kendetegnede Scotts film. Når man kommer sig over dette uløselige problem, så er 2 Guns heldigvis en ganske udmærket actionfilm i sin egen ret.

2-guns2
Denzel Washington og Mark Wahlberg har ganske udmærket buddy-cop kemi. (image credit: Universal Pictures)

Robert ‘Bobby’ Trench (Denzel Washington) og Michael ‘Stig’ Stigman (Mark Wahlberg) er på kant med loven og har lige røvet den lokale bank, men til deres store overraskelse er udbyttet meget, meget større end de havde forventet. De får dog ikke muligheden for at nyde tidlig pension på en idyllisk tropeø, da deres bankrøveri har transporteret deres kriminelle eksistens fra asken til ilden.

Hvad Bobby ikke ved, er at Michael Stigman rent faktisk er undercover agent for den amerikanske flåde og hans mission er at anholde Bobby. Hvad Stig til gengæld ikke ved, er at Robert Trench arbejder for DEA og har præcis den modsatte mission. Hvad ingen af dem ved, er hvis penge de har taget, men bliver hurtigt tydeligt at de ikke er specielt glade for det og de to agenter må nu arbejde sammen på trods af deres skjulte intentioner.

2-guns3
Der er også fin action, men der mangler bare en gnist. (image credit: Universal Pictures)

Så det er en regulær double-cross katten-efter-musen actionfilm vi er ude i og det formidler Baltasar Kormákur (Contraband, 101 Reykjavik) også på accebtabel vis, men filmen lever aldrig rigtig op til sit potentiale. Traileren får 2 Guns til at ligne “Double-Cross Festival in Backstab City”, men i den fulde film bliver det hele vejet gevaldigt ned, fordi manuskriptforfatteren konstant føler sig tvunget til at forklare sin forholdsvis ligegyldige historie. Filmen mangler simpelthen energi eller i det mindste et bedre flow, da den til tider truer med at gå i stå. Samtidig er den filmisk ganske kedelig og uinteressant, et problem som kunne være løst med større talent bag kameraet.

At jeg så stadig var underholdt af 2 Guns, kan skuespillerne tage al æren for. Bill Paxton, Fred Ward, Edward James Olmos og Robert John Burke er fremragende karakterskuespillere og de leverer alle god back-up til de endeløse skuddueller, men især Paxton ser ud til at more sig kongeligt med sin sleske og modbydelige rolle. Det er dog Washington og Wahlbergs show hele vejen igennem og det er heldigvis en absolut fornøjelse at med på turen. De fungerer glimrende som det umage pakkerpar i denne buddy-cop action-komedie, der er en lethed til både humoren og actionen i mellem dem, at det er svært ikke at lade sig rive med. Det er dumt, simpelt og måske ligefrem overfladisk, men det virker og nogle gange er det bare den slags film der skal til, film som underholder.

I 2 Guns kan man tydeligt mærke det tomrum som Tony Scott har efterladt i filmindustrien, men makkerparet Denzel Washington og Mark Wahlberg gør hvad de kan, for at give publikum et par timers solid underholdning.

movies-7

Instruktør: Baltasar Kormákur  Forfatter: Blake Masters, Steven Grant  Medvirkende: Denzel Washington, Mark Wahlberg, Paula Patton, Bill Paxton, Fred Ward, James Marsden, Robert John Burke og Edward James Olmos  Udgivelsesår: 2013  Land: USA  Spilletid: 109 min

Creator of gagathemovies.dk , writer, lover & hater of movies, games and television...and by the way, this bio is broken!

Got Something to Say?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.