Film Review,  Movies

Review | Pain & Gain

Michael Bay har altid lavet store, dumme macho-actionfilm og for en tid virkede det. Bays tidligere film så som Bad Boys og The Rock har jeg set et utal af gange, og jeg er faktisk også et af de få mennesker som godt kunne lide The Island. Efter de seneste års idiotiske og elendige Transformers film, blev min tålmodighed voldsomt testet og jeg var faktisk lige ved at afskrive Bay helt, men så ansætter han Dwayne “The Rock” Johnson og jeg var jo nærmest tvunget til at give ham en ekstra chance.

Pain & Gain er den “sandfærdige” historie om tre bodybuildere som jagter The American Dream. Ingen af dem er specielt intelligente, så hvordan de skal få succes og penge er uvist. De springer over hvor gærdet er lavest, kidnapper en rigmand og forsøger at afpresse ham for alt hvad han ejer. Det går dog ikke helt efter planen.

PAIN AND GAIN
Steroider har, efter sigende, en forminskende effekt på ens værktøj. (image credit: Paramount Pictures)

Der er to måder at se Pain & Gain på; at Michael Bay syntes disse bodybuildere er totalt seje og deres historie interessant eller at han fandt deres hårdtpumpede idioti facinerende og valgte at lave en film om det. Hvis det er det første, så er Bay en tåbe og filmen befinder sig i bunden af skalaen. Jeg vælger imidlertid at tro på mulighed nummer 2 og jeg var godt underholdt af, at følge disse tegneseriefigurer fumle sig igennem deres kriminelle masterplan. Alle karaktererne er modbydelige og helt igennem frastødende mennesker (hvilket de sikkert også var i virkeligheden), hele historien er så gennemført latterlig og useriøs, at jeg simpelthen ikke kunne lade være med at grine. Alene Dwayne Johnsons rolle som det naive, simple muskelbundt der er blevet genfødt som kristen og bare vil være venner med alle, mens de voldelige gamle vaner stikker ud gennem hulerne i facaden, er hele den stupide filmoplevelse værd.

movies-7

Instruktør: Michael Bay  Forfatter: Christopher Markus, Stephen McFeely  Medvirkende: Mark Wahlberg, Dwayne Johnson, Anthony Mackie, Tony Shalhoub, Ed Harris, Rob Corddry, Rebel Wilson, Ken Jeong og Peter Stormare  Udgivelsesår: 2013  Land: USA  Spilletid: 129 min

Creator of gagathemovies.dk , writer, lover & hater of movies, games and television...and by the way, this bio is broken!

Got Something to Say?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.