Crazy-Cage

Starlight: Nicolas Cage

Nicolas Cage er en mærkværdig karakter. De fleste skuespillere kan nemt beskrives som enten god eller dårlig, med enkelte undtagelser som eksempelvis dårlige skuespillere med et par gode præstationer på cvet. En som Michael Madsen, kan jeg uden tøven kalde en rædselsfuld direkte-til-dvd skuespiller, men han er god i Quentin Tarantinos film.

Man kan aldrig vide sig sikker på Nicolas Cage og den overraskelse er en af de ting, som gør ham interessant. Han skifter konstant fra gode film til dårlige, fra kedelige roller til de spændende og det er næsten umuligt at forudsige hvilken Cage man får. Han har forsøgt at genstarte sin karriere flere gange. Han er en Oscar-vinder, men han har også været med i nogle af de mest elendige og kedelige film. Han er en “love him or hate him” kind of actor. Personligt gør jeg lidt af begge ting, men jeg hælder mest til “love him” siden. Måske er det fordi han minder mig lidt om mig selv: Han virker som et meget lystbetonet menneske, det virker som om at han gør ting fordi han har lyst og ser let og elegant igennem fingre med om det er en god eller dårlige idé. Han siger ofte ting, som tilsyneladende giver ingen mening for omverdenen og så prøver han desperat at dække hans forsvindende hårvækst med den ene absurde frisure efter den anden.

Derfor er der her en inddelling af den gode Nicolas Cage og den dårlige. En liste, som jeg med glæde vil opdatere mens jeg fortsætter min desperate jagt på den næste sindsyge præstation fra Nicolas Cage. Den nyeste indrykning på listen, er The Wicker Man som jeg så igår og selv om hans præstation er ganske overspillet i den film, så er den helt igennem forfærdelig. Så Crazy Cage kan ikke redde alt, men i det mindste er han sjovere at se på end de fleste andre skuespillere.

GOOD CAGE [THE CRAZY]

 •    Drive Angry [2011]
 •    Kick-Ass [2010]
 •    The Bad Lieutenant: Port of Call New Orleans [2009]
 •    The Weather Man [2005]
 •    Lord of War [2005]
 •    Matchstick Men [2003]
 •    Adaptation [2002]
 •    The Family Man [2000]
 •    Bringing Out the Dead [1999]
 •    Face/Off [1997]
 •    Con Air [1997]
 •    The Rock [1996]
 •    Leaving Las Vegas [1995]
 •    Wild at Heart [1990]
 •    Raising Arizona [1987]
 •    Peggy Sue Got Married [1986]

BAD CAGE [THE BLAND]

 •    Trespass [2011]
 •    Bangkok Dangerous [2008]
 •    National Treasure: Book of Secrets [2007]
 •    Next [2007]
 •    Ghost Rider [2007]
 •    The Wicker Man [2006] NEW
 •    National Treasure [2004]
 •    Windtalkers [2002]
 •    Gone in Sixty Seconds [2000]
 •    8mm [1999]
 •    City of Angels [1998]
 •    Kiss of Death [1995]
 •    Trapped in Paradise [1994]
 •    It Could Happen to You [1994]
 •    Guarding Tess [1994]
 •    Amos & Andrew [1993]
 •    Honeymoon in Vegas [1992]
 •    Vampire’s Kiss [1988]
 •    Moonstruck [1987]
 •    The Boy in Blue [1986]

Film som jeg ikke har set endnu: Ghost Rider: Spirit of Vengeance, Season of the Witch, Seeking Justice, World Trade Center, Captain Corelli’s Mandolin, Deadfall, Zandalee

Film som kræver gensyn: Knowing, Snake Eyes, Sonny, Red Rock West, The Sorcerer’s Apprentice, Birdy, Valley Girl

Creator of gagathemovies.dk , writer, lover & hater of movies, games and television...and by the way, this bio is broken!

Got Something to Say?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.