2011,  Best Ofs

MMXi: Best Actor

Runners-Up: Brendan Gleeson (The Guard), Tom Hardy (Warrior), Tommy Lee Jones (The Sunset Limited) og Michael Fassbender (X-Men: First Class)

Jeg har aldrig været den store fan af The Academy Awards og da årets Oscar-nomineringer blev annonceret, var det tydeligt at det er heller ikke noget jeg bliver i fremtiden. Nicolas Winding Refns Drive fik én lille bitte lyd-nominering og det er efter min mening til grin, men frygt ej, sådan udspiller det sig ikke her på siden. Ryan Gosling havde et stort år i 2011. Han var i front i Drive, The Ides of March og Crazy, Stupid, Love som alle er film man kommer til at høre mere til i de kommende kategorier for årets bedste. Hans præstation som den navnløse Driver i Drive var formidabel. Det var en karakter som var i kamp mod omverdenen, mod kærligheden og ikke mindst mod sig selv. Det er en kamp som foregår hovedsagligt under overfladen, lige indtil det hele knækker og Gosling fremlægger alle nuancer af den karakter på fornem vis.

En anden skuespiller som ligeledes havde et fremragende år, var Michael Fassbender, også selv om et par af hans potentielt bedste roller stadig ikke har været tilgængelige for os her i Danmark. Det betyder kun én ting, nemlig at man højst sandsynligt ser ham i denne kategori igen til næste år. Det ændre dog ikke ved det faktum, at hans præstation som Magneto i X-Men: First Class i sandhed var skuespil af den bedste kaliber. Han bragte nerve, vrede og et niveau af følelsesmæssig dybde som man ikke er vant til at se i en superheltefilm. En skuespiller der lige så godt kunne være en superhelt, var Tom Hardy i Warrior. Han er simpelthen et brutalt monster i den film, men det er hovedsagligt når han imponerer i MMA-ringen. Udenfor ringen er han en knækket og tynget mand, hvilket han spiller mindst lige så imponerende.

The Sunset Limited er en lille film, som mange sikkert end ikke har hørt om. Det er en film som næsten udelukkende består af to gamle mænd der sidder og snakker omkring et bord. De to mænd er, vel at mærke, Tommy Lee Jones og Samuel L. Jackson i nogle af de bedste præstationer i deres karrierer. Jones er en træt og opgivende mand, på randen af selvmord og det er hjerteskærende at se på. Brendan Gleeson er mest kendt fra mindre roller, men i The Guard viser han at han sagtens kan bære det tunge læs af en hovedrolle. Han er en mand på kant med loven, han er ligeglad med autoriteter og så har han en hang efter ludere, men han er samtidig politimand. Det er fremragende spillet og yderst morsomt.

Creator of gagathemovies.dk , writer, lover & hater of movies, games and television...and by the way, this bio is broken!

Got Something to Say?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.