Anti-Hollywood,  GaGa Says,  Movies

Anti-Hollywood Wrap Up Part 1: GaGa Says… Watch It!

Efter en god afsluttet uge med alverdens film, er det blevet tid til at afslutte det på en passende måde. Denne tredelte Anti-Hollywood Week Wrap Up, starter med et par anbefalinger af en håndfuld oplevelser man burde give sig selv.

OSS 117: Cairo, Nest of Spies [2006]

Instrueret af Michel Hazanavicius

Skrevet af Jean-Francois Halin

Med Jean Dujardin, Bérénice Bejo, Aure Atika, Phillippe Lefebvre

En af årets helt store overraskelser, en spoof-film der imod al forventning er sjov og så er den endda rigtig sjov. Fremragende filmatisering af de gamle franske spion-bøger, der ligger et tykt lag af parodi på agentfilm som James Bond. Ofte hysterisk morsom, langt de fleste jokes rammer plet og Jean Dujardin er helt igennem fantastisk i hovedrollen som agent OSS 117.

Casshern [2004]

Instrueret af Kazuaki Kiriya

Skrevet af Dai Sato og Kazuaki Kiriya

Med Yûsuke Iseya, Kumiko Asô, Akira Terao, Kanako Higuchi og Hiroyuki Miyasako

Kazuaki Kiriyas filmatisering af mangaen, Casshern, er et visuelt mesterværk der blander mange forskellige stilarter i en eksplosion af smukke billeder. Det er samtidig også en blanding af storslået science fiction, overdreven action og filosofisk drama. Det er langt fra en film for alle, men jeg elsker den og kan kun på det varmeste anbefale den.

The Host [2006]

Instrueret af Bong Joon-Ho

Skrevet af Ha Won-Jun og Bong Joon-Ho

Med Song Kang-Ho, Byeon Hie-Bong, Park Hae-Il og Bae Doo-Na

Bong Joon-Ho fantastiske blanding af monster-film, slapstick humor og karakterdreven drama, The Host, er en af de absolut bedste og mest kreative creature feature i nyere tid. Song Kang-Ho (Memories of Murder) spiller hovedrollen perfekt med lige dele fumlende idiot og beskyttende familieleder og alt det kaotiske monster-action er udført med bravur. Omtrent så langt fra en Hollywood monster-film som man kan komme og det er en fryd at se på.

Knockin’ on Heaven’s Door [1997]

Instrueret af Thomas Jahn

Skrevet af Thomas Jahn

Med Til Schweiger, Jan Josef Liefers, Moritz Bliebtreu, Rutger Hauer, Thierry van Werveke og Huub Stapel

Et af de rigtig gode minder fra min ungdom, var at se den super-underholdende tyske actionfilm, Knockin’ on Heaven’s Door, i den lille lokale biograf. Historien er simpel men effektiv, humoren er ærlig og den sindssyge action er herligt useriøs. Hovedrolle-indehaverne gør det godt og det er stadig, efter min mening, Til Schweigers bedste rolle.

Memories of Murder [2003]

Instrueret af Bong Joon-Ho

Skrevet af Bong Joon-Ho

Med Song Kang-Ho, Kim Sang-Kyung, Kim Roe-Ha, Byeon Hie-Bong og Song Jae-Ho

Memories of Murder var første gang jeg stiftede bekendtskab med Bong Joon-Ho og hvilken måde at starte et bekendtskab på. Memories er en yderst intens og velspillet jagt på en skræmmende seriemorder. Memories var med til at kickstarte den trio af talentfulde og interessante instruktører, bestående af Joon-Ho (Memories, Mother), Kim Ji-Woon (The Good The Bad The Weird, Bittersweet Life) og Park Chan-Wook (Oldboy, Thirst), der har gjort Sydkorea til et af de mest spændende filmlande.

Switchblade Romance [2003]

Instrueret af Alexandre Aja

Skrevet af Alexandre Aja og Grégory Levasseur

Med Cécile de France, Maïwenn Le Besco, Phillipe Nahon, Franck Khalfoun og Andrei Finti

Den brutale og blodige horror-film der startede Alexandre Ajas internationale karriere og gjorde ham til en af de mest interessante nye horror-instruktører. Visuelt flot, nervepirrende og blodig på den bedst mulige måde. Slutningen er meget omtalt og de fleste hader den men I love it.

Ong-Bak [2003]

Instrueret af Prachya Pinkaew

Skrevet af Prachya Pinkaew og Panna Rittikrai

Med Tony Jaa, Petchtai Wongkamlao, Pumwaree Yodkamol, Suchao Pongwilai og Wannakit Sirioput

Filmen der gav en lamslået verden den særdeles talentfulde Tony Jaa og vente tilbage til fortidens overdrevne og brutale kamp-scener uden brug af computereffekter og wire-tricks. Historien og skuespillet er på grænsen til elendigt men det er alt sammen ligegyldigt når Tony Jaa begynder at tæve sine stuntmænd og nu hvor Jaa er blevet lettere sindssyg og har lukket sig selv inde i et kloster, er det vigtigt at værdsætte de suveræne actionscener han har givet os.

Creator of gagathemovies.dk , writer, lover & hater of movies, games and television...and by the way, this bio is broken!

Got Something to Say?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.