Game Review,  Games

Review | Darksiders

Originalitet er normalt en af de absolut største pointstjælere i mit karaktersystem, jeg vil ofte hellere spille noget nyt og originalt end noget der er set mange gange før selvom kvaliteten nødvendigvis ikke altid følger med. Denne søgte originalitet skal man dog lede længe efter i Darksiders da der flittigt bliver “lånt” fra en håndfuld af det sidste årtis største spil såsom Zelda, God of War, Portal samt det gode gamle Playstation-spil Soul Reaver: Legacy of Kain (¤ for øvrigt et spil der snart burde få en efterfølger.)

Men i modsætning til så mange andre “lånte” koncepter, ødelægger det ikke Darksiders fordi Vigil Games har samlet delene til en velfungerende og sammenhængende helhed.
Det er en bemærkelsesværdig bedrift at Vigil Games, med deres første spil, har formået at producere et helstøbt og poleret produkt af en kvalitet der sagtens kan mænge sig med forårets helt store udgivelser.

Da jeg var yngre var jeg en ivrig læser af alskens tegneserier og jeg var stor tilhænger af Joe Madureiras karakteristiske tegnestil. Han tegnede for serier som Uncanny X-Men, Battlechasers og Deadpool, nu er denne stil så med succes bragt ind i computerspillenes verden.

I Darksiders bliver dommedag frembragt af en altødelæggende krig mellem himlens engle og helvedes dæmoner og som lovene, kræver bliver “The Four Horsemen of The Apocalypse” hidkaldt for at gøre en ende på stridighederne. Noget går dog galt og det er kun “War” der hører kaldet, hvilket resultere i tilintetgørelsen af den menneskelige verden og “War” bliver mærket som forræder.
”War” begiver sig ud på en lang rejse for at løse mysteriet om hvem der stod bag dommedagen og derved rense hans navn.

Det er en underholdende historie og Joe Madureiras stil passer perfekt. Det er en helt uvant ting at årets første kvalitetstitel udkommer allerede i den første uge, men det er netop tilfældet med Darksiders. Med sit lettilgængelige kampsystem, interessante univers og masser af variation er det god valuta for pengene. Spillet tog mig ca. 12-13 timer at gennemføre og jeg var underholdt hele vejen.

Spilåret 2010 er skudt i gang og det starter sgu godt.

Udgiver: THQ  Udvikler: Vigil Games  Udgivelsesår: 2010  Antal Spillere: 1  Format: PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One, PC  Cirka Spilletid: 12-13 timer

Creator of gagathemovies.dk , writer, lover & hater of movies, games and television...and by the way, this bio is broken!

Got Something to Say?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.